Momsafregning

Vi hjælper med din momsafregning

BB Kontorassistance ved hvad der er værd at vide om din momsafregning. Vi ordner din momsafregning eller anviser hvordan du laver momsafregning i dit online bogføringsprogram.

Hvordan foregår momsafregning?

Der er to slags moms. Købsmoms og salgsmomsKøbsmoms er den moms du betaler for de varer du køber, og salgsmoms er den moms som du får på de varer du sælger. Det du skal betale er salgsmomsen minus købsmomsen. Det vil sige hvis du har haft et større pengeforbrug til indkøb af varer eller ydelser til din virksomhed, end du har tjent, får du penge tilbage for overskydende moms.

 

Hvor tit skal man foretage momsafregning?

Der er forskellige frister alt afhænging af hvor stor din omsætning er, og hvor gammel din virksomhed er. Nye virksomheder, samt virksomheder der har en omsætning på mellem  1-15 millioner skal foretage momsafregning hvert kvartal. Virksomheder med omsætning mindre end 1 million skal foretage momsafregning hvert halve år, og virksomheder med omsætning større end 15 milllioner skal lave momsafregning hver måned. Det vigtigste er at lave sin momsafregning til tiden!

Hvad sker der hvis man foretager momsregnskab for sent?

Løbende bogføring er vigtig for at holde styr på dit regnskab og undgå problemer. Hvis du laver din momsregnskab for sent får du en bøde. Selvom du ikke har solgt eller købt noget, og dermed skal skrive et rundt 0, skal du aligevel lave momsregnskab, da det er vigtigt for Skat at holde styr på din moms. Hvis du undlader dette får du en bøde, og hvis du betaler din moms for sent, skal du betale strafrenter for hver løbende måned.

Ring til os på 22 46 90 82 og lad os få en snak om hvordan vi kan hjælpe dig med din momsafregning.